Dit bericht is bestemd voor de gebruikers van het programma Vogeltentoonstelling 2022.
Je kunt testen wat je wil, toch schiet er wel eens iets doorheen. Ook in het nieuwe programma zit een onvolkomenheid. Bij het inboeken van nieuwe inzenders kan het gebeuren dat het kweeknummer van de betreffende inzender niet wordt opgeslagen.
Workaround: Verlaat het scherm en het programma. Start opnieuw en vul rechts in het scherm (dus niet in de linkerhelft) alsnog het kweeknummer in. Klik dan op opslaan. Ga niet direct vogels inboeken van deze inzender maar sluit het programma nogmaals af. Blijkbaar worden er sommige indexen niet bijgewerkt. Hierna moet het mogelijk zijn vogels in te boeken voor de nieuwe inzender.
Excuses voor het ongemak. Ik ga zo snel mogelijk zoeken naar een oplossing welke wel werkt.
 
UPDATE: De oplossing is gevonden en alles is hersteld. Het Demo-programma in de sectie downloads is inmiddels vervangen.
Degenen die al gebruik maken van het programma Vogeltentoonstelling 2022 krijgen in de loop van vandaag een mail met daarin een instructie hoe voor hen alles kan worden hersteld.
 
UPDATE 2: Er is nog een foutje gevonden in het programma. Met name het aanpassen van het vraagprogramma werkte niet zoals het hoorde bij het invoeren van nieuwe klassen.
Dit is inmiddels weer opgelost en het installatieprogramma en de update, welke in de sectie download staan, zijn aangepast.
 
UPDATE 3: Enkele oplettende gebruikers hebben toch weer wat gevonden. Voor een beschrijving van mijn foutjes lees de Nieuwsbrief Oktober 2022.
Hierin staat ook beschreven hoe u dit alles kunt oplossen.