Het programma Vogeltentoonstelling 2024 is gemaakt met een van de allerlaatste technieken van Microsoft. Het programma is ontwikkeld op een computer voorzien van Windows 11. Ook de rapporten zijn vernieuwd met gebruikmaking van een van de laatste versies van de rapportgenerator. Hierdoor zullen rapporten uit oudere versies niet meer werken.

Om het programma zijn werk te laten doen heeft u geen MS Access nodig. Staat dit wel op uw computer dan is het voor u ook mogelijk enkele extra gemaakte rapporten (Kooinummers) te printen waarbij deze vooraf worden gegaan door een adresetiket van de bijbehorende inzender.

De software draait zelfstandig op alle systemen vanaf Windows 8.1. De computers voorzien van de 32 bits architectuur vereisen een installatie in de map ... /program files (x86).

Er is voor gekozen het programma zo eenvoudig mogelijk te houden. U zult geen overbodige zaken aantreffen die niets met de tentoonstelling te maken hebben.

Een upate naar een nieuwere versie kunt u geheel zelfstandig uitvoeren mits u zich aan de instructie houdt uit de handleiding. De gegevens van de verenigingen en inzenders kunnen zelf worden overgezet naar een eventuele nieuwe database. En komt u er, na het lezen van de handleiding, toch niet uit dan kunt u altijd contact opnemen met mij zodat we samen (via hulp op afstand) de migratie kunnen uitvoeren.

kanarie2.gif                   Software                   kanarie1.gif
Vogeltentoonstelling

2024

Om een indruk te krijgen van het programma kunt u de handleiding downloaden. Hierin staat uitgebreid beschreven welke mogelijkheden het programma heeft. De handleiding is voorzien van een groot aantal schermvoorbeelden.